logo BISonder

BISonder ruimtelijke ordening en interieurvormgeving

2009 Pauzeruimte

Bestaande situatie

Locatie betreft een gedeelte van een kantoorvleugel in gebruik door de Raad voor de Kinderbescherming. Het gaat om een open ruimte liggend tegenover de entree vanuit het trappenhuis met aan weerszijden kantoorruimtes. De ruimte oogt rommelig en onrustig doordat er verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo is het is in gebruik als print- en kopieerplek. Er wordt koffie gehaald en gedronken en er staat een grote papiercontainer.

Opdracht

Vraag is om het geheel aantrekkelijker te maken met behoud van alle functies en geschikt te maken als pauzeplek voor soms 20 mensen!

Invulling

Door functies uit elkaar te trekken ontstaat rust voor de gewenste pauzeplek en een efficiëntere kopieer- en printgedeelte. Een simpel keukenblokje met koelkast en vaatwasser biedt alle functies voor de pauzeplek. Een scheidingswand van circa 1.40 m hoog verdeelt de ruimte in een pauzeruimte en een kopieer- en printgedeelte. De apparatuur is aan de gangzijde geplaatst met daarin uitgespaard een ruimte waar in de papiercontainer. Aan de binnenzijde is een bankelement met kussens aangebracht. Losse krukjes zorgen aanvullend voor de benodigde zitplekken. 2 grote kleurrijke prints – gekozen uit personeelsfoto’s – zorgen voor een prettige sfeer.

Terug naar overzicht

Website gemaakt door Alva Design in WordPress