logo BISonder

BISonder ruimtelijke ordening en interieurvormgeving

2010 Multi-functionele ruimte

Opdracht

Binnen het kantoor was vraag naar een rustige, functionele en sfeervolle plek voor het kolven van borstvoeding. Het realiseren van voldoende privacy was in de met veel glas ingerichte kantoorvleugel extra belangrijk.Daarnaast zou de ruimte ook gebruikt kunnen worden als stilteruimte of voor gebed. Ook zou de ruimte in geval van nood als EHBO-ruimte ingezet kunnen worden.

Uitgangspunten

Een bedbank, een gemakkelijke stoel en een sfeervolle lamp zijn naast een aanrechtblok belangrijke inrichtingselementen. Kleur, nadrukkelijke aanwezige, omstreden of veel aandachtvragende elementen zo min mogelijk toepassen.

Uitvoering

Gekozen is voor een uitvoering in alleen zwart/wit en grijze tinten. een ruim vallend kamerbreed gordijn maakt het mogelijk om de glazen pui, inclusief de toegangsdeur naar de gangkant af te sluiten. Een zwarte gecapitonneerde bedbank en een comfortabele wit leren stoel creëren rust en geven diverse mogelijkheden om een gemakkelijke zitplek voor het kolven te zoeken. Langs ééen wand is een eenvoudige zwart/wit aanrechtblok geplaatst, langs de andere een wandhoge zwart/wit foto van een zeegezicht. Deze foto is aangeleverd door een personeelslid en is als een ‘3-luik’ op canvas geprint en op de wand gehangen. De ‘living colors’ lamp van Philips verspreidt naar keuze divers gekleurd licht en zorgt zo op donkere dagen voor een sfeervolle aanlichting van de ruimte. Twee plantenbakken zorgen dat de raampartijen naar buiten afgeschermd worden.

Terug naar overzicht

Website gemaakt door Alva Design in WordPress