logo BISonder

BISonder ruimtelijke ordening en interieurvormgeving

2012-2013 Gezondheidscentrum Binnenstad

Locatie en opdracht

In 2012 is het markante gebouw uit 1865 geheel gerenoveerd en voor gebruik als gezondheidscentrum geschikt gemaakt. Zie ook bijlage MedZ1 (vakblad VPH) ‘Praktijk in Beeld’.  Mijn inzet is gevraagd voor de drie wachtkamers, balie en spreekkamers op de eerste verdieping.

Persoonlijke touch

Elke  spreekkamers heeft een persoonlijke touch gekregen, o.a. zichtbaar in de tafels van de spreekkamers. Samenhang is bereikt door de kleur- en materiaal keuze voor de overige meubels. Zodoende is een familie van ruimtes ontstaan die elk zijn eigen huiselijkheid kent.

Panorama Utrecht

Het Gezondheidscentrum heeft een bijzondere historie en is oorspronkelijk gebouwd als fysiologisch centrum. De voorlaatste gebruiker was de Universiteit voor Humanistiek.  Iedere inwoner trekt zijn persoonlijke spoor op plekken waar bijzondere stappen en momenten zijn gedeeld. Dit gegeven is verbeeld in een uitgave van Bk18,  Panorama Utrecht, 2008. In leporellovorm is een kunstzinnige weergave van alle panden aan de binnenzijde van de singel te bekijken, uitgevoerd door Yavanne van Tiggelen. Onderdeel is een aansprekend gedicht van stadsdichter  Ingmar Heytze. Ter onderstreping van de historie van het pand is dit gedicht achter de balie aangebracht en heeft elke wachtkamer  een wandbrede print uit de uitgave gekregen.

  terug naar overzicht

Website gemaakt door Alva Design in WordPress