logo BISonder

BISonder ruimtelijke ordening en interieurvormgeving

2014 Huisartsen Dukatenburg

Locatie

Voor de nieuwbouw van een groepspraktijk in Nieuwegein werd ik gevraagd om mee te denken over de inrichting. Met de nieuwbouw worden twee praktijken voor totaal drie huisartsen samengevoegd.

Duurzaam

Door goed nadenken over de inzet van het budget is een slimme en optimale invulling ontstaan. Zo is er voor voor de archiefkasten en de benodigde bureaus gewerkt met een leverancier van overtollig geraakt kantoormeubilair. De bureaus kregen voor herplaatsing nieuwe werkbladen en de stoelen zijn opnieuw gestoffeerd. Het geheel ziet er daarmee weer spic en span uit en kan weer jaren mee. Een duurzame en budgetvriendelijke oplossing.

Sfeer

Voor de wachtkamer, het visitekaartje van de praktijk is gekozen voor een wandvullende print. Een eikenhouten leestafel en groene stoelen en bankjes zorgen voor een vriendelijke en rustige setting. Door ook een kleine statafel met 2 barkrukken te plaatsen biedt de wachtkamer veel variatie aan zitplekken.

Maatwerk

Een maatwerkoplossing voor de spreekkamers is gevonden in de uitvoering van een multifunctioneel scherm rondom de onderzoeksbanken. De schermen zijn deels uitgevoerd met magnetische whiteboard panelen. Naast privacy voor onderzoek is er aan de buitenzijde mogelijkheid om kaarten ed. op te hangen en kan er door kinderen op getekend worden.

Terug naar overzicht

Website gemaakt door Alva Design in WordPress