logo BISonder

BISonder ruimtelijke ordening en interieurvormgeving

De Dierenarts Wageningen

Bestaande situatie en opdracht

De locatie bestaat uit een gedeelte van een, ietwat verouderd, winkelcentrum in Wageningen. De ruimte, voorheen in gebruik door een schoonmaakbedrijf, bestrijkt ruim 200 m² en ligt goed zichtbaar aan de kopse kant van het complex aan de van Rooseveltweg 371 in Wageningen. De opdracht bestaat uit het geschikt maken van de gehuurde locatie voor het voeren van de dierenartstpraktijk van S. Stokvis.

Uitgangspunten

Realiseren van een aantrekkelijke, maar vooral ook functionele praktijk waar het prettig toeven is voor zowel personeel als bezoekers en natuurlijk de huisdieren. Gebruik maken van de ligging van het pand, beperking van de energielasten, het bereiken van een prettig verblijfsklimaat zijn naast de wens voor veel opbergruimte, belangrijke aandachtspunten geweest bij de uitwerking van deze renovatie.

Uitvoering

De rondom aangebrachte dubbele beglazing (HR++), het isoleren van de gevels en het toepassen van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning helpen om de energielasten te verminderen.Voor het invullen van de plattegrond is gekozen voor een ruim opgezette balie, met zicht op zowel entree, wachtruimte als spreekkamer. De operatiekamer is centraal opgesteld tussen voorbereidingsruimte en dierenopvang in. Door het verbreden van de tussenliggende gang en het aanbrengen van een schuifdeur is een functionele en overzichtelijke indeling ontstaan.

Terug naar overzicht

Website gemaakt door Alva Design in WordPress