logo BISonder

BISonder ruimtelijke ordening en interieurvormgeving

Jac P Thijsse school Renkum

Situatie vooraf

Bestaande situatie is onrustig door het ontbreken van samenhang in het interieur, onduidelijk kleurgebruik en een veelheid van functies die om een invulling vragen. Opdracht was om samen met de gebruikers te zoeken naar het optimaliseren van de inrichting van de hal op de begane grond en de eerste verdieping.

Invulling

Een rode draad die in het hele gebouw terug te vinden is geeft meer eenheid, herkenbaarheid en rust. Kleurgebruik en een zorgvuldige keuze voor de afwerking van vloeren en wanden zorgen samen met een goed verlichtingsplan voor veel verbetering. Voorstel is om te kiezen voor een rustige neutrale basis met een aantal stevige kleuraccenten.

Uitvoering

Een lichte vinyl vloer met licht schilderwerk vormt de basis. Langs de trappen zijn brede zandkleurige banen aangebracht. Het gebouw krijgt pit door gedoseerd gebruik van felroze en feloranje kleuraccenten op deuren en kozijnen. De achterwanden van de leslokalen zijn geschilderd in een zachte tint roze of oranje.
Op de bovenverdieping zijn studieplekken gemaakt aan weerszijden van beide trappen en midden in het al bestaande ‘aquarium’. De studieplekken zijn tot op 150 cm afgeschermd zodat er rustig gewerkt kan worden met behoud van overzicht. Ze zijn uitgevoerd in lichte en donkere houtkleuren. In de hal is een groot speciaal ontworpen magneetbord geplaatst van geperforeerd staal. Het bord kan gebruikt worden voor presentatie van de vele projecten die binnen een schooljaar plaatsvinden.

Terug naar overzicht

Website gemaakt door Alva Design in WordPress