logo BISonder

BISonder ruimtelijke ordening en interieurvormgeving

Kantoorruimte TDI Wageningen

Situatie vooraf

TDI BV is gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe bedrijven die gebaseerd zijn op innovatieve producten en technologie├źn, zie www.tdi-bv.nl. Het bedrijf is gevestigd in Wageningen en zou in het najaar van 2008 verhuizen naar een nieuwe kantoorvleugel op het AGRO-business park.

Opdracht

De opdracht was om de ruimte met minimale ingrepen meer karakter en sfeer te geven. Belangrijk aanknopingspunt was het zichtbaar maken van de toepassingsmogelijkheden van kokoshout. Dit is een van de materialen waarvan de toepassing verder uitgewerkt en gepromoot wordt door TDI. Het materiaal combineert een bijzondere kleur en tekening met zeer goede eigenschappen en is geschikt voor zowel zwaar gebruik als consumentengebruik, zie www.kokoshout.nl.

Uitvoering

Er is gekozen om de diverse toepassingen van het kokoshout verspreid over de kantoorvleugel te laten zien. Zo is het materiaal toegepast als parketvloer en als wandbekleding. Ook is er door een meubelmaakbedrijf een vergadertafel van maar liefst 150 x 350 cm gemaakt van het materiaal, zie www.orion-ontwerp.nl. Verder is de verlichting vervangen door armaturen met een modernere uitstraling en een zuinigere lichtbron. In de gang zijn twee grote prints geplaatst van palmbladeren. De prints werken als eyecatcher bij de entree en als achtergrond voor grote vazen van kokoshout.


Website gemaakt door Alva Design in WordPress