logo BISonder

BISonder ruimtelijke ordening en interieurvormgeving

Tabaksmagazijn Druten

Bestaande situatie

Een van de laatste nog bestaande tabaksmagazijnen in het Land van Maas en Waal staat aan de Hooistraat in Druten. Het eenvoudige bakstenen pand, gebouwd in 1874 was tot 1918 in gebruik als tabaksmagazijn en daarna was het lange tijd in gebruik als meubelpakhuis. Het inmiddels verpauperde tabaksmagazijn is aangewezen als rijksmonument en krijgt nu een nieuwe meervoudige bestemming

Aanpak

De buitenkant wordt in oude glorie hersteld. Aan de voorkant worden de oude laadluiken en de hijsbalk weer geplaatst. Het vier lagen tellende pakhuis krijgt een modern maar vooral karakteristiek interieur. Op de begane grond is een atelier/winkel gepland. De eerste verdieping wordt ingevuld als kantoorruimte en de bovenste twee verdieping krijgen een woonfunctie.

Invulling

Bisonder heeft in nauwe samenwerking met Frobenius en HSRO gewerkt aan een optimale indeling van met name de woonlagen. Er is een interieurplan ontwikkeld voor een loft verdeeld over de bovenste twee lagen van het pand. Optioneel is de loft te splitsen in 2 appartementlagen. De loft heeft een totale oppervlakte van maar liefst 600 m2. De woonetage heeft een majesteuze living van 12,5 x 25 m waarbinnen naast een woonkeuken, ruime entree en atelier ook een binnentuin is opgenomen. De etage heeft daarnaast nog een ruim balkon met uitzicht op de uiterwaarden. Op de 3e etage met originele kapconstructie met houten spanten zijn de masterbedroom, gastenverblijven, 2 badkamers, een werkkamer met bibliotheek en een ruim archief/berging te vinden.

Website gemaakt door Alva Design in WordPress